Završena sala za fizičko u Tehničkoj školi u Somboru

Share

Grdonačelnik Sombora Antonio Ratković, danas je, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anitom Stojakov, te članom Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija, Đorđem Zorićem, načelnikom Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave, Goranom Todorićem i pomoćnicom načelnika Odeljenja za komunalne delatnosti, Rosanom Кrstić obišao završene radove na velikom projektu rekonstrukcije, dogradnje i adaptacije fiskulturne sale u Srednjoj tehničkoj školi u Somboru. Predstavnici Tehničke škole, na čelu sa direktoricom Suzanom Vukićević i sekretarom škole Miletom Morićem, dočekali su predstavnike Grada Sombora i sproveli ih u razgledanje uspešno završenog velikog projekta.

Radove ovog značajnog projekta su finansirali zajedno, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodina i Grad Sombor, u iznosu od 76.682.308,44 dinara. Sredstva su dodeljena na osnovu odluke o dodeli sredstava po Javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta.

„Novi sportski kompleks se prostire na 1.100 kvadratnih metara i izgrađen je u dva nivoa u kojima se nalazi fiskulturna sala za košarku i odbojku, zatim svlačionice za devojčice i dečake, kancelarije nastavnog kadra i sanitarni čvor, dok su u suterenskom nivou izgrađene dve dodatne sale koje će imati namenu za raličite sportove i druge aktivnosti, kao i više dodatnih prostorija koje će takođe imati više namena“, obrazložila je direktorica Vukićević, i dodala: „Od prethodnih nepunih 300 kvadratnih metara sale za fizičko koja je godinama bila van upotrebe, sada smo dobili praktično sportski kompleks za sve sportove uz prateću sportsku opremu koju će koristiti i đaci i rekreativci u slobodnim terminima i time smo praktično mnogo dobili“.

Gradonačelnik Ratković izrazio je svoje zadovoljstvo završenim projektom ali i najavio nastavak novih radova ulaganjem dodatnih sredstava u ovaj sportski kompleks: „U narednim danima nas očekuju radovi na rekonstrukciji dvorišta i rukometnog terena koji su odmah pored novoizgrađene sale. Zajedno sa Sekretarijatom za sport i omladinu i Sekretarijatom za obrazovanje i sredstvima iz budžeta Grada Sombora, izdvojeno je oko 12 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju terena. Ovim je grad Sombor ali prvenstveno đaci, obogaćen novim sportskim objektima i terenima koji će biti dostupni svima u slobodnim terminima“.

Info: sombor.rs

Leave A Reply