ODŽACI: Nagrađeni najbolji studenti

Share

Opština Odžaci dodelila je novčane nagrade kao podsticaj u studiranju najboljim studentima osnovnih i master studija, sa teritorije opštine Odžaci na visokoškolskim ustanovama, čiji je osnivač Repubilka Srbija. Takođe, dodeljena je i nagrada po osnovu javnog poziva za podsticaj studentima romske nacionalnosti.

Ukupno je za ove namene opština Odžaci izdvojila oko 3,2 miliona dinara, kako bi nagradila 58 najboljih studenata u opštini. Studenti, njih 19, koji su tokom dosadašnjeg studiranja ostvarili prosečnu ocenu od 8,5 do 8,99, nagrađeni su sa po 50 hiljada dinara. Studenti koji su ostvarili prosečnu ocenu između 9 i 9,49, njih ukupno 24, nagrađeni su sa po 55 hiljada dinara. 10 studenata, koji su u toku studiranja ostvarili prosečnu ocenu između 9,5 i 9,99 dobili su po 60 hiljada dinara, dok je četvoro studenata sa prosečnom ocenom 10 nagrađeno iznosom od po od 65 hiljada dinara.

Nagrade je najboljim studentima dodelio predsednik opštine Odžaci Goran Nikolić, koji je ovom prilikom čestitao svima na nagradama, koje su zaslužili svojim vrednim radom i učenjem i izrazio zadovoljstvo što su studenti prepoznali ovu meru, koju opština Odžaci sprovodi već nekoliko godina. U prilog tome govori podatak da se ove godine na konkurs prijavilo 20 studenata više nego prethodne godine, a da je lokalna samouprava izdvojila million dinara više, kako bi nagradila najbolje studente.

 

izvor: odzaci.rs

Leave A Reply