U toku rekonstrukcija tri sportska objekta u Somboru

Share

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zajedno sa članom Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonijom Nađ Kosanović i direktorom Sportskog centra „Soko“ Darkom Kosanovićem, obišao je radove na rekonstrukciji tri sportska objekta Grada Sombora, kojima upravlja Sportski centar „Soko“.

Radovi na fudbalskom terenu sportskog objekta na ŽAK-u su u završnoj fazi. Trenutno se postavlja automatski zalivni sistem, a uporedo sa tim se radi i rekonstrukcija terena. Ovaj zalivni sistem će, nakon završetka radova, biti istovetan onom na Gradskom stadionu i time će sportski teren na ŽAK-u biti u velikoj meri osavremenjen.

Na zatvorenom Gradskom bazenu se trenutno radi u punom kapacitetu i to na farbanju zaštite svih metalnih površina kao i konstrukcije krova bazena, na farbanju velikog bazena i postavljanju prohromskih stepenica. Uporedo sa tim, ovih dana počinje izgradnja spa centra, a za prvu fazu ovih radova predviđeno je da se uradi kompletna vodovodna, kanalizaciona i elektro instalacija. Završetak radova na spa centru se očekuje najkasnije do septembra i građani će moći da koriste usluge aroma tuša, finske saune, tepidarijuma, đakuzi kade, izuzev parnog kupatila koje je planirano da se uradi u drugoj fazi izgradnje. Zajedno sa pomenutim radovima, završena je i obnova stolarije na prostoriji za naplatu ulaznica. Takođe, u planu je pravljenje i posebne prostorije za spasioce.

Konačno, u velikoj i maloj sali Gradske hale „Mostonga“, trenutno su u toku radovi na ventilaciji, klimatizaciji i vazdušnom grejanju.

Leave A Reply