Opština Kula ustupila stanove ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca

Share

Pre petnaestak godina u Kuli, na Novom Naselju, izgrađeno je dvanaest stanova za ratne vojne invalide i porodice palih boraca. Svih ovih godina oni su plaćali zakup, a sada, zahvaljujući inicijativi i dejstvu lokalne samouprave, stanovi su prešli u njihovo vlasništvo bez naknade, te su oni sada punopravni vlasnici istih. Priliku da se iz prve ruke upoznaju sa lokacijom gde su stanovi, kao i da čuju utiske, iskoristili su rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Opštinske uprave, Bojana Dević, odbornik u Skupštini opštine Kula Vladimir Đurović i pomoćnica predsednika Opštine Kula Jelena Pavkov.

Govoreći o konkretnim merama na polju pomoći i podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Opštinske uprave, Bojana Dević istakla je da je politika lokalne samouprave istovetna sa državnom politikom, te da je poboljšanje materijalnog položaja i egzistencije svih onih koji su se borili za ovu državu, kao i njihovih porodica, jedan od većih prioriteta.

Slavko Marković jedan je od mnogobrojnih ljudi koji su se odazvali pozivu otadžbine onda kad je to najviše trebalo. Marković je uputio reči zahvalnosti organima lokalne samouprave, s obzirom da prelazak stanova u vlasništvo stanara otvara mogućnost izvesnije egzistencije, kao i preduzimanja eventualnih radova i popravki, što, zbog zakupa, do sada nije bilo moguće.

– Veoma mi znači odluka opštine Kula, posebno kada se ima u vidu da više nećemo morati da plaćamo zakup i da stanovi prelaze u naše vlasništvo, što će doneti jedno veliko olakšanje u materijalnom i u svakom drugom smislu. Ovi stanovi nisu loši, možda su neki segmenti mogli biti i bolji, ali mi, zbog zakupa, nismo imali mogućnost da vršimo bilo kakve konkretne radove i popravke na njima. Sada, kada zakupa više nema, imamo mogućnost eventualnog renoviranja, što će nam takođe mnogo značiti i veoma sam zahvalan lokalnoj samoupravi na jednoj ovakvoj odluci – rekao je Marković.

 

izvor: kula.rs

Leave A Reply