Poseta Somboru dece iz bratskog grada Kripešta

Share

Dva bratska grada, Sombor i Kišpešta, već dvadeset i jednu godinu nižu i neguju veoma uspešnu saradnju. U okviru ove saradnje svake godine organizuje se razmena i druženje dece u cilju upoznavanja karakteristika i osobenosti grada i države domaćina, preplitanja kulturoloških i tradicionalnih elemenata multinacionalne sredine koju ova dva grada toplo i respektabilno neguju.

Svečani prijem đaka osnovaca i njihovih nastavnika iz Kišpešte u Velikoj sali Skupštine grada Sombora upriličila je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, koja ih je toplo pozdravila poželevši im lep boravak u našem gradu, te uručila prigodne poklone.

Ove godine somborskog domaćina predstavlja OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ Sombor, zajedno sa Gradom Somborom, koji su gostima iz Kišpešte pripremili bogat sadržaj aktivnosti i obilazak više lokacija u svrhu upoznavanja kulturnog nasleđa našeg grada kroz posetu Gradskog muzeja, kampa Crvenog krsta, Gradskog kupališta „Štrand“ i otvorenih bazena u sklopu Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Junaković“, rada pri afirmativnim radionicama, obuku slikanja na crepu na „Dida Hornjakovom salašu“ i druge zanimljive aktivnosti.

Prijemu dece prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave Atila Pribila.

 

izvor: sombor.rs

Leave A Reply