Konferencija klubova Međuopštinske fudbalske lige Sombor

Share

U utorak, 8. avgusta Gradski fudbalski savez Sombor zakazao je Konferenciju klubova Međuopštinske fudbalske lige Sombor – drugi razred.

Za takmičenje u najnižem fudbalskom rangu za narednu 2023/2024 sezonu prijavljeno je deset klubova: „Telečka“, „PIK 2023“ (Sombor), „Jedinstvo“ (Ribarevo), „Dinamo“ (Sonta), „Sport“ (Bezdan), „Panonija“ (Lalić), „Dunav“ (Bački Monoštor), „Jedinstvo – Stanišić“, „Jedinstvo 1947“ (Kolut) i „Bratstvo 2019“ (Prigrevica). Liga je ove godina brojnija jer su prijavljeni novi – stari klubovi koji su ponovo aktivirali rad a to su ekipe iz Lalića, Bačkog Monoštora i Koluta i uz njih, tu je i povratak na fudbalski teren ekipe iz Stanišića a tu je i ekipa iz Prigrevice ( „Bratstvo 2019“ ) koja je u prethodnom periodu istupila iz takmičenja iz Srpske lige Vojvodina i po pravilima FSS nastavlja takmičenjei z najnižeg fudbalskog ranga.

Na Konferenciji klubova biće izabran predsednik Konferencije klubova i njegov zamenik, nakon čega će predstavnici klubova biti upoznati sa pravilima i propozicijama takmičenja, te novinama vezano za Comet sistem. Nakon toga pristupiće se izvlačenju takmičarskih brojeva klubova za novu sezonu i sastaviti raspored takmičenja. Prvenstvo počinje 26. avgusta i završava se 21. oktobra.

Info: vojvodjanski.com

Leave A Reply