Na Međunarodnoj regati u Novom Kneževcu Bezdanci najbolji sa 20 medalja

Share

Međunarodna kajakaška regata u Novom Kneževcu je proteklog vikenda okupila preko 140 takmičara iz 14 klubova a među njima su bila i Kajak klubovi „Dunav“ iz Bezdana i „Sombor“ iz Sombora.

Očekivano bezdanci uvek među najboljima i na kraju sa osvojenih 20 medalja „Dunav“ je ekipno prvi. Za Bezdan su poneli deset zlatnih, šest srebrnih i četiri bronzane medalje.

Zlatne su osvojili u pojedinačnoj konkurenciji MK 1 : Mihaela Maria Horvat ( 9.god), Leona Kiš (10.god), Lea Rica (12.god) i Oliver Bezdan (12.god). U MK 2 zlatni su bili dvosedi u sastavu : Mihaela Maria Horvat/Kinga Panda (9.god), Oliver Bezdan/Daniel Kantor (12.god), Luka Kolar/Sebastian Štaub (pioniri),dok su u MK 4 prvi na cilj stigli dva četverca u sastavu : Mihaela Maria Horvat/Kinga Panda/Leona Kiš/Petra Đanić (10.god) i Oliver Bezdan/Daniel Kantor/Vukašin Kovačević/Arpad Šereš (12.god).

Srebrne medalje su osvojili : Mihaela Maria Horvat, Luka Kolar, Adrijan Nikolić, Daniel Kantor, te parovi Adrijan Nikolić/Arpad Šereš , Leona Kiš/Petra Đanić.

Treće mesto i bronzane medalje ponele su: Kinga Panda, Sebastian Štaub, dvojac Leona Kiš/Hana Holpert i Luka Kolar/Sebastian Štaub.

Kao što smo rekli i Kajak klub „Sombor“ osvajao je medalje u Novom Kneževcu. Una Bošnjačić je bila sjajna. U konkurenciji pionirki u jednosedu zauzela je odlično drugo mesto, dok je u istoj kategoriji, u dvosedu sa svojom partnerkom Anastasijom Gubicom bila prvoplasirana. Isti dvojac je osvojio još jednu medalju i to bronzanu u konkurenciji kadetkinja. Somborski klub suna regati predstavljali još i Marko Romer, Nemanja Paštrović i Noa Šurjan. Imali su solidne nastupe, ali su ovom prilikom ostali bez medalja.

Info: vojvodjanski.com

Leave A Reply