Pokrajinska vlada: Sredstva za zdravstvene ustanove i ulicu

Share

Za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici Pokrajinska vlada obezbedila je sredstva za nabavku linearnog akceleratora s pratećom radioterapijskom opremom za bolničku, zračnu i kliničku terapiju, i drugu medicinsku i nemedicinsku  opremu u ukupnoj vrednosti 421 milion dinara.

Pokrajinska vlada donela je rešenje da se za potrebe Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu obezbede sredstva u iznosu od osam miliona dinara za toplovodni blok kotao.

Na  sednici je odlučeno je da se obezbede dodatna sredstva za finansiranje rekonstrukcije i dogradnje glavne ulice u Beloj Crkvi (Ulica 1. oktobra), u ukupnoj dužini 1.159 metara.

Reč je o projektu vrednom 633 miliona dinara.

Projektom su obuhvaćeni radovi na rekonstrukciji kolovoza, parking mesta, pešačkih staza, radovi na odvodnjavanju atmosferskih voda, rekonstrukciji hidrotehničke instalacije, javne rasvete, saobraćajne signalizacije i pejzažnog uređenja.

Na sednici je zaključeno da radovi u Beloj Crkvi moraju početi do kraja godine nakon što se okončaju sve procedure predviđene zakonom.

Leave A Reply