Otvoren je jedanaesti po redu festival Somborskih muzičkih svečanosti

Share

Otvoren je jedanaesti po redu festival Somborskih muzičkih svečanosti (SOMUS) u Velikoj sali Gradske kuće, a zvanično ga je otvorio pomoćnik gradonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje, Branislav Svorcan.

„Drago mi je što vidim da je sala puna i da su sva mesta zauzeta i očekujem da će i u narednim danima biti tako. Somborski Кulturni centar „Laza Кostić“ ozbiljno i kvalitetno radi na razvoju i promociji kulture, a pored SOMUS-a , pokrenuli su i Somborski filmski festival, Veče uličnih svirača i druge, koji iz godine u godinu privlače sve više i više publike i posetilaca u naš grad, stavljajući nas na kulturnu mapu sveta“, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Svorcan i zvanično otvorio festival.

Prvog dana SOMUS-a publika je uživala u koncertu pod nazivom „Ekipa iz snova“ koji su izveli Mejred Hiki, Vilijam Hogan, Natali Logran, Paolo Bonomini i Mate Bekavac.

U narednim danima, na repertoaru SOMUS-a će biti održani koncerti „Gužva na sceni“, „Ekstra – devičanski romantizam“, „Tri, četiri, (Novi) sad“ i „Makedonisimo“.

Organizator festivala je Кulturni centar „Laza Кostić“ Sombor u saradnji sa Gradom Somborom.

Info: https://www.sombor.rs/otvorene-11-somborske-muzicke-svecanosti/

Leave A Reply