Apel iz AMSS: Iskoristite lepo vreme da pripremite svoje vozilo za zimu

Share
Pored standardne dodatne opreme za vozilo, što podrazumeva i rezervni točak i sajlu za vuču, prsluk, trougao, komplet prve pomoći svakako je tu i dodatna oprema koja podrazumeva lance i druge uređaje za povećanje trakcije

Vozači u našoj zemlji se pripremaju za zamenu letnjih guma zimskim pneumaticima jer je obaveza da na automobilima, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, imaju sve četiri zimske gume od 1. novembra do 1. aprila.

– Bližimo se početku zimske sezone. Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja od 1. novembra do 1. aprila u obavezi smo da imamo sva četiri zimska pneumatika na našem automobilu, ne samo na pogonskim točkovima nego sva četiri zimska pneumatika ukoliko se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Šara na gumama mora biti minimum četiti milimetara – rekla je za “Tanjug” Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije.

Pored standardne dodatne opreme za vozilo, što podrazumeva i rezervni točak i sajlu za vuču, prsluk, trougao, komplet prve pomoći svakako je tu i dodatna oprema koja podrazumeva lance i druge uređaje za povećanje trakcije, rekla je Damjanović.

Naglasila je da se vozačima preporučuje da iako nema snega ipak imaju zimske pneumatike s ozbirom da će temperature biti niže.

Leave A Reply