U Ruskom Кrsturu održan Sajam zimnice

Share

Proteklog vikenda, u Sportskoj hali u Ruskom Кrsturu održan je Sajam zimnice „Domaći špajz“. Ova tradicionalna gastronomska manifestacija organizovana je se od strane Udruženja žena ,,Bajka“ iz Ruskog Кrstura, uz podršku Opštine Кula i Turističke organizacije opštine Кula.

Slavica Кatona, predsednica Udruženja žena ,,Bajka“, istakla je da su zadovoljni brojem posetilaca i izlagača i da im je drago što se manifestacija organizuje i opstaje iz godine u godinu:

,,Ovo je organizovano zahvaljujući donaciji naše opštine koja nas je finansijski podržala. Održava se svake jeseni, a na Sajmu se predstavljaju zimnica, kolači, cveće, dakle svi jesenji proizvodi uz malo suvenira, a pravimo i radionice za decu. To su gastronomija i slični poslovi, dakle sve ono što deca mogu da rade, a vezano je za neku tradiciju. Ove godine imali smo baš dosta posetilaca, a imamo i puno izlagača. Manifestacija nije velikog kapaciteta, zamišljena je ovakva kakva jeste i jako smo zadovoljni“.

Na štandovima bogatim proizvodima, posetioci su mogli da kupe najukusnije delikatese i zimnicu pripremljenu sa ljubavlju, a kupovinom zimnice, kolača, cveća i mnogobrojnih ručnih radova posetioci su pružili neophodnu podršku lokalnim proizvođačima.

Info: kula.rs

Leave A Reply