U toku završetak radova na asfaltiranju četiri ulice u Somboru

Share

Gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, načelnica Gradske uprave, Jelena Velebit i član Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija, Đorđe Zorić, u prisustvu predstavnika Mesne zajednice „Crvenka“, obišli su danas završetak radova na asfaltiranju četiri neasfaltirane ulice u Somboru.

Asfaltirane su ulice Mali sokak, Dvorska i Slavonska, a u toku su radovi na iskopima u Banjalučkoj ulici nakon čega će i ona dobiti novi asfalt. Tom prilikom gradonačelnik Ratković je porazgovarao sa sugrađanima koji žive u ovim ulicama i poručio kako će Grad Sombor i u narednom periodu raditi na unapređenju i širenju saobraćajne infrastrukture.

„Grad Sombor je u budžetu za 2023. godinu izdvojio sredstva za asfaltiranje neasfaltiranih ulica u samom gradu. Danas smo krenuli sa prve četiri ulice, a nastavićemo u narednim nedeljama i sa ostalim neasfaltiranim ulicama. U gradu postoje 52 neasfaltirane ulice i cilj nam je da do kraja 2023. godine, završimo asfaltiranje barem deset ulica. Urađen je noseći sloj asfalta, a kada se postavi kanalizacija, uradiće se i završni habajući sloj“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Posle ovih, radovi će se nastaviti u ulicama Svetog Arhiđakona Stefana i Jovana Dučića, a izvođač radova je „Vojput“ d.o.o. Subotica.

Info: sombor.rs

Leave A Reply