Mirović: Širom Vojvodine u toku rekonstrukcija lokalnih saobraćajnica

Share

Širom Vojvodine u toku su radovi na izgradnji ulica i rehabilitaciji saobraćajnica u lokalnim samoupravama – Senti, Irigu, Pećincima, Apatinu, Somboru, Novoj Crnji, Кovinu, Bačkom Petrovcu, Sečnju, Beočinu, Baču, Alibunaru, Čoki i Rumi.

Radove vredne više od 2,7 milijardi dinara, u ukupnoj dužini od gotovo 62,6 kilometara finansirala je Pokrajinska vlada.

U toku su sledeći radovi:

– asfaltiranje sedamnaest ulica u Senti

– rekonstrukcija ulica u naseljenim mestima opštine Irig – Rivica, Velika Remeta, Vrdnik i Jazak; projektom je predviđena i izgradnja saobraćajnice u zoni „Nove banje“ u Vrdniku;

– rekonstrukcija devet saobraćajnica u naseljenim mestima u opštini Pećinci – Donji Tovarnik, Šimanovci, Sibač, Ašanja, i Popinci;

– izgradnja biciklističke staze Banja Junaković – Svilojevo i rehabilitacija i sanacija ulica u Prigrevici, Svilojevu i Apatinu;

– obnova lokalne saobraćajnice od Bačkog Monoštora do atara Кupusine, čime će biti završen put koji povezuje Apatin i Sombor;

– rehabilitacija javnog puta Srpska Crnja – Radojevo;

– sanacija saobraćajnica u naseljenim mestima Bavanište, Deliblato i Dubovac u opštini Кovin;

– rekonstrukcija ulica i rehabilitacija kolovozne konstrukcije u Bačkom Petrovcu;

– rehabilitacija ulica u Boki, Jarkovcu, Кrajišniku, Neuzini i Sečnju;

– obnova kolovoza u jedanaest ulica u Rakovcu, Čereviću, Suseku, Lugu i Beočinu;

– sanacija četrnaest ulica u Baču i Vajskoj;

– rehabilitacija kolovoza u opštini Alibunar u naseljenim mestima Lokve, Vladimirovci, Seleuš i Dobrica;

– izgradnja mosta preko reke Zlatice u Padeju i pristupnih saobraćajnica u Čoki;

– obnova kolovoza, rekonstrukcija trotoara, izgradnja biciklističke staze i uređenje parkinga u Pavlovačkoj ulici i Ulici Vuka Кaradžića u Rumi.

U pripremi je i početak radova na rekonstrukciji raskrsnice četiri ulice sa izgradnjom kružnog toka u Vršcu.

U opštinama Žitište i Plandište radovi su završeni pre ugovorenog roka. Reč je o rehabilitaciji ulica u naseljenim mestima na teritoriji opštine Žitište – Banatski Dvor, Torak i Srpski Itebej i rehabilitaciji saobraćajnica u naseljenom mestu Plandište – u Кarađorđevoj i Vojvođanskoj ulici.

Radovi na delu Grebenskog puta do manastirskog kompleksa Đipša u opštini Šid u dužini od 4,5 kilometra su završeni, dok su u toku radovi na kraćoj deonici – od 600 metara prilaza do samog manastira.

Pokrajinska vlada je od 2016. godine do danas, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za realizaciju projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture ukupno izdvojila oko 17,5 milijardi dinara u svim opštinama AP Vojvodine.

Sredstva su obezbeđena za izgradnju gotovo 370 kilometara asfaltnog kolovoza, a investicijama je obuhvaćena izgradnja mostova, puteva, biciklističkih staza, rehabilitacija i sanacija kolovoza.

Istovremeno, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u ovom periodu finansirao je 207 projekata u iznosu od 3,28 milijardi dinara za izradu dokumentacije i izvođenje radova u drumskom saobraćaju, kojima je unapređena bezbednost saobraćaja i poboljšan kvalitet putne infrastrukture.

Leave A Reply