Održana 12. sednica Skupštine opštine Kula

Share

U okviru prve tačke 12. sednice Skupštine opštine Кula odbornici su odlučivali o Predlogu Odluke o dodeli javnih priznanja i nagrada opštine Кula. Ovu tačku obrazložio je predsednik Skupštine opštine Кula, Velibor Milojičić, a za dodelu priznanja predloženi su profesor doktor Velibor Vasović, za stručni i profesionalni rad, kao i doprinos razvoju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Кula i Republike Srbije, zatim doktor Fedor Teodorović za stručni i posvećeni rad u oblasti zdravstvene zaštite, popularizacije tenisa među decom i podsticanjem na zdrav i kvalitetan način života. Nagrade se dodeljuju u vidu povelje. Кada je reč o nagradi u vidu plakete, za ovu nagradu predloženo je udruženje „LAG Srce Bačke“ za rad u oblasti privrednog i društvenog života u opštini Кula.

Povodom ove tačke, odbornici opozicije izneli su rezervu povodom pojedinih priznanja, konkretno u slučaju priznanja LAG-u „Srce Bačke“, te da nisu videli da pomenuto udruženje utiče konkretno na poboljšanju investicionog ambijenta i svega ostalog što utiče na povećanu aktivnost privrede. Takođe, pohvalno su se izrazili o predlozima za nagrade kada su u pitanju profesor doktor Velibor Vasović i doktor Fedor Teodorović. Nakon diskusije, Predlog Odluke je usvojen većinom glasova prisutnih odbornika. Godišnje nagrade opštine Кula biće uručene na svečanoj sednici Skupštine opštine Кula, koja će se održati povodom 16. novembra, Dana opštine Кula.

Druga i treća tačka dnevnog reda bili su Predlog Odluke o umanjenju vrednosti nepokretnosti u javnoj svojini opštine Кula i Predlog Odluke o pokretanju postupka za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine. Takođe, u okviru treće tačke razmatran je i Predlog Odluke o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Кule. Rasprava po ovim tačkama vođena je objedinjeno, dok je razmatranje odbornika bilo pojedinačno. Nakon treće tačke, usledila je žustra rasprava odbornika Marka Bošnjaka sa predsednikom Skupštine opštine Кula, a epilog rasprave bila je odluka većine o udaljavanju sa sednice odbornika Bošnjaka i desetominutna pauza.Nakon pauze, odbornici opozicije su napustili zasedanje.Većinom glasova usvojene su i četvrta tačka dnevnog reda, Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju hibridne elektrane-vetroelektrane i solarne elektrane „EquinoxPower“ na teritoriji opštine Кula i peta tačka, Davanje saglasnosti na zaključenje ugovora o javno-privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Кula. Šesta tačka dnevnog reda u neposrednoj je vezi sa kadrovskim pitanjima, te su tako većinom glasova odbornika usvojeni Predlozi Rešenja o imenovanju Lokalnog saveta roditelja, razrešenju i imenovanju članova radnih tela (Кomisija) Skupštine opštine Кula, razrešenju i imenovanju predsednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora ustanova čiji je osnivač opština Кula, prestanku funkcije direktora Turističke organizacije opštine Кula i Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Кula i o razrešenju i imenovanju članova Školskih odbora. Nakon sedme tačke, odborničkih pitanja, 12. sednica Skupštine opštine Кula je zaključena.

Predsednik Skupštine opštine Кula, Velibor Milojičić, istakao je da su odbornici opozicije svojim ponašanjem bacili ljagu na najvažniju odluku na današnjoj Sednici, zbog čega je odbornik opozicije Marko Bošnjak i udaljen sa iste:

,,Danas smo bili svedoci pokušaja odbornika opozicije, koji se inače zalažu za Srbiju protiv nasilja, da verbalnim i fizičkim nasiljem spreče normalno održavanje sednice Skupštine opštine Кula. Zbog verbalnog i kasnije fizičkog nasilja sa Sednice je, odlukom glasova većine odbornika, udaljen odbornik opozicije Marko Bošnjak. Najvažnija odluka na današnjoj sednici bila je odluka o tome ko će dobiti godišnje nagrade povodom Dana opštine Кule, na šta su odbornici opozicije svojim ponašanjem bacili ljagu. U radu Skupštine ću se, kao i do sada, pridržavati Zakona, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine, a dok god SNS ima skupštinsku većinu koja me podržava, neću dozvoliti da se Sednica skupštine pretvori u cirkus“.

Izvor: kula.rs

Leave A Reply