Bespovratna sredstva od ministarstva za brigu o selu

Share

Na osnovu konkursa koji je polovinom oktobra raspisalo Ministarstvo za brigu o selu, opštini Apatin su odobrena sredstva u visini od 7 miliona dinara, čime će biti realizovana nabavka minibusa za potrebe prevoza seoskog stanovništva.

Ugovor je sa Ministarstvom ispred opštine Apatin potpisala pomoćnica predsednice opštine Apatin za obrazovanje i omladinsku politiku Milka Nikšić, čime se naša opština obavezala da će pored nabavke, vozilo brendirati u skladu sa instrukcijama.

„Želim izraziti iskrenu zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu na prepoznavanju važnosti ovog projekta. Ovo je još jedan primer kako saradnja između lokalnih samouprava i državnih institucija može direktno uticati na poboljšanje života naših sugrađana. Minibus će nam pomoći u unapređenju mobilnosti naših sugrađana u ruralnim područjima. Nastojaćemo da obezbedimo efikasan, pouzdan i pristupačan prevoz, posebno za starije građane, decu i sve one koji se svakodnevno suočavaju s izazovima putovanja u seoskim područjima, omogućavajući im lakši pristup obrazovanju, zdravstvenim ustanovama i drugim vitalnim uslugama“, poručila je Milka Nikšić.

Leave A Reply