Витезови затворили сезону у Келтском селу

Share

Сезона у Келтском селу у Инђији званично је затворена у недељу, 12. новембра, за када је организован „Витешки дан“ у сарадњи са витешким дружинама. Тог дана посетиоци, међу којима су били најбројнији најмлађи, били су у прилици да учествују у разним радионицама, као што су израда верижних оклопа и штитова, ковање и кожарство. Такође, организоване су и бројне целодневне активности, као што су тренинг мачевања за децу, турнир за децу, стреличарство, витешке игре, соколарство и плес са ватром.

-Током претходне сезоне посетиоце Келтског села највише су привлачили витешки садржаји па смо одлучили да целодневним програмом посвећеним витезовима затворимо овогодишњу сезону- истакао је Урош Трифуновић, вршилац дужности директора Туристичке организације општине Инђија и додао да ће и наредне сезоне радити на томе да буде што више садржаја који су посвећених средњем веку.

**Текст је објављен у оквиру пројекта „Туристички бисер Панонског мора“ који је суфинансирао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и сарадњу са верским заједницама. Ставови изнети у тексту не изражавају нужно ставове Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и сарадњу са верским заједницама.

Leave A Reply