Asfaltira se deonica puta kod Bukovca

Share

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija Đorđe Zorić, sa predstavnicima Mesne zajednice „Stara Selenča“ i predstavnicima JКP „Prostor“ Sombor, obišli su radove na asfaltiranju prve deonice puta kroz prigradsko naselje Bukovac.

Tokom obilaska radova, gradonačelnik  je razgovarao sa izvođačima radova „Vojput“ d.o.o. Subotica.  Radovi teku predviđenom dinamikom, a benefite će najviše osetiti  meštanima  koji svakodnevno koriste ovaj put.

U toku su radovi na asfaltiranju prvih 570 metara puta, koji će, prema najavama, sa dosadašnjih četiri metra biti proširen na pet metara.

Sledeće godine predstoje radovi na drugoj fazi rekonstrukcije kolovoza, čime će se omogućiti bezbedniji i lakši saobraćaj za sve stanovnike Bukovca, ali i ostalih građana koji koriste ovaj putni pravac.

Lokalna samouprava je uložila značajna sredstva u rekonstrukciju lokalnih i gradskih puteva kako bi se osigurao kvalitetniji i bezbedniji saobraćaj. U prethodnom periodu je rekonstruisano nekoliko važnih saobraćajnica koje povezuju grad Sombor sa okolnim mestima kao što su deonice puta Кljajićevo – Telečka, Sombor – Subotica, Sombor – Apatin i Sombor – Bački Breg. Pored toga, završavaju se radovi na izgradnji puta Stapar – Sivac i Bački Monoštor – Кupusina, asfaltiraju se neasfaltirane ulice u gradu i naseljenim mestima, a uskoro počinju i radovi na izgradnji brze saobraćajnice od Bačkog Brega do Nakova. Sa ulaganjima u saobraćajnu infrastrukturu će se nastaviti i u narednom periodu na zadovoljstvo svih građana našeg grada.

Leave A Reply