Obeleženi Dani hrvatske kulture

Share

U Velikoj sali Gradske kuće održana je završna manifestacija u okviru Dana hrvatske kulture, u organizaciji Udruženja građana „Urbani Šokci“ i uz podršku Grada Sombora. Događaju je prisustvovao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, koji je ovom prilikom dobio priznanje u znak zahvalnosti za doprinos u očuvanju hrvatskog i šokačkog kulturnog nasleđa, kao i za dugogodišnju saradnju i podršku u njihovom radu.

Prema programu, prikazana je monografija Udruženja pod nazivom „Urbani Šokci u zrnju godina“, a gostima se obratila i predsednica Udruženja Marija Šeremešić koja je govorila o postignutim rezultatima, među kojima su objavljivanje 16 knjiga i 5 zbornika, 14 održanih međunarodnih okruglih stolova i druge aktivnosti. Veče su ulepšali nastupi ŽPS „Кraljice Bodroga“ Bački Monoštor, mali monoštorski tamburaši HКUD „Vladimir Nazor“ Sombor, Bodroški bećari КUDH „Bodrog“ Bački Monoštor i ostali.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Hrvatskog nacionalnog saveta, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Matice Hrvatske i predstavnici kulturno-umetničkih društava Sombora i Gornjeg Podunavlja.

Info: sombor.rs

Leave A Reply