Predstavnici Vlade i lokalne samouprave obišli povređene u železničkoj nezgodi kod Odžaka

Share

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, obišli su  povređene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila kod Odžaka, kada su se sudarili putnički i teretni voz. Predstavnike ministarstva su dočekali gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dušanka Golubović, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i direktor Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“, dr Dragan Rastović i zajedno sa njima krenuli u obilazak povređenih koji su zbrinuti u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru.

Ministarka Grujičić se zahvalila zdravstvenim radnicima iz Sombora na blagovremenoj reakciji i dodala da će Somborska bolnica dobiti novu opremu za rad, kao i da će se raditi na rekonstrukciji zgrade u narednom periodu.

„Još jednom sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da zdravstveni sistem u Srbiji odlično funkcioniše zahvaljujući medicinskim sestrama, lekarima i ostalim zdravstvenim radnicima. Svi pacijenti su zbrinuti i van životne opasnosti, a lakše povređeni će već danas moći da idu svojim kućama. Кada je reč o bolnici, ona zahteva rekonstrukciju i u narednom periodu ćemo raditi na tome, a u toku sledeće godine će stići i magnetna rezonanca, kako bi se bolnica opremila svom potrebnom opremom“, izjavila je ministarka Grujičić.

Ministar Vesić je naglasio kako su radnici „Srbijavoza“ učinili sve da se pruga što pre osposobi i dodao da je uzrok nezgode ljudska greška.

„Hvala svim medicinskim službama koje su bile na terenu kako bi zbrinuli povređene. Do nezgode je došlo greškom otpravnika vozova iz Ratkova i istraga je u toku. Nažalost, ljudi su deo sistema i ovakve greške se dešavaju. Ministarstvo će raditi na planu uređenja i smanjenja ovakvih nezgoda, a u toku narednih nedelja će se početi sa gradnjom jedinstvenog dispečerskog centra u Makišu, odakle će se kontrolisati svaka novoizgrađena i rekonstruisana pruga“, izjavio je ministar Vesić.

Gradonačelnik Ratković se zahvalio ministrima na poseti Somboru i dodao kako će Grad učiniti sve da pomogne povređenima.

„Hvala ministrima što su danas došli u Sombor da zajedno obiđemo povređene u nezgodi koja se dogodila. Želim da izrazim posebnu zahvalnost svim zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u zbrinjavanju povređenih i mogli smo da vidimo da zdravstveni sistem u Somboru funkcioniše na visokom nivou. Кao Grad Sombor, potrudićemo se da svim povređenima koji su sa teritorije Grada pomognemo i da na taj način pokažemo našu solidarnost u ovako teškim trenucima“ izjavio je gradodnačelnik Ratković.

Nakon obilaska povređenih, ministarka Grujičić, gradonačelnik Ratković, državna sekretarka Golubović i direktori Opšte bolnice i Doma zdravlja su obišli zdravstvene objekte u Vojvođanskoj i Mirnoj ulici, kao i na Apatinskom putu, kako bi pogledali uslove u kojima rade zdravstveni radnici, ali i pacijenti koji u tim objektima borave.

Info: sombor.rs

 

Leave A Reply