Dodeljene još tri kuće

Share

Ministarstvo za brigu o selu je predložilo, a Vlada Republike Srbije donela krajem februara Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu. Pravo da konkurišu imaju pojedinci, samohrani roditelji, bračni parovi i vanbračni partneri.

Javni konkurs je objavljen na sajtu Ministarstva za brigu o selu, a biće otvoren do utroška sredstava, najkasnije do 01.11.2023. godine.

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedninicom lokalne samouprave, na čijoj teritoriji se nalazi seoska kuća sa okućnicom, a jedinica lokalne samouprave potvrđuje tačnost podataka i ispunjenost uslova koji se odnose na seosku kuću sa okućnicom za koju se podnosioci prijave opredele.

Predsednik Skupštine opštine Apatin Milan Škrbić, danas je u Ministarsvu za brigu o selu potpisala tri nova ugovora i na taj način omogućio da isto toliko porodica na teritoriji naše opštine dobije svoj krov nad glavom.

Škrbić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je sa ove tri, broj domaćinstava na selima opštine Apatin porastao za 70, koliko kuća je do sada dodeljeno kroz aktuelni program nadležnog ministarstva.

Ugovor za kupovinu kuće u Кupusini danas su potpisali Natalija i Valter Nađ, dok su u Svilojevu kuće dobili Zorana Mraović i Zoran Кončar, kao i Vladimir Bursać.

Info: soapatin.org

Leave A Reply