Iz Ministarstva za brigu o selu dodeljena sredstva za još 11 kuća

Share

Član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić, danas je u Beogradu, kao predstavnik Grada Sombora, bio potpisnik Ugovora za finansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom za još jedanaest porodica sa teritorije Grada.

Gradski većnik Smiljanić izrazio je veliko zadovoljstvo na postignutim dogovorima koji su obezbedili dom za još jedanaest porodica i dodao da će nastaviti sa radom na ovom projektu kako bi svi oni koji žele da se vrate na selo, dobili priliku za to.

Ugovore o finansiranju kupovine seoske kuće sa okućnicom su s druge strane potpisali Olgica Novak iz Telečke, Dragica Lugumerski iz Sombora, Danijela Dumitrov iz Telečke, Dositej Drašković iz Aleksa Šantića, Jelena Bakula iz Svetozara Miletića, Ljupka Sikirica iz Aleksa Šantića, Nataša Кovač iz Čonoplje, Tijana Pejić iz Stapara, Milan Кovčin iz Stapara, Vanesa Mia Todić iz Кljajićeva i Ivana Radičanin iz Svetozara Miletića.

Ministarstvo za brigu o selu još od 2021. godine do danas, dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća na teritoriji grada Sombora i time podstiče ostanak ljudi na selu, sa prednostima i mogućnostima koje ono nudi.

Ifo: sombor.rs

Leave A Reply