GRAD SOMBOR DOBIO ZAHVALNICU ZA DOPRINOS ZAPOŠLJAVANJU

Share

Povodom proslave 102 godine od osnivanja i rada Nacionalne službe za zapošljavanje, u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, predstavnici Službe su dodelili priznanja i zahvalnice zaslužnim socijalnim partnerima koji su u 2023. godini dali najveći doprinos u oblasti politike zapošljavanja. Među dobitnicima je i Grad Sombor koji je dobio zahvalnicu za jednu od lokalnih samouprava koje su dale najveći doprinos zapošljavanju.

U ime Grada, zahvalnicu je primila zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica koja se zahvalila na priznanju i čestitala Nacionalnoj službi za zapošljavanje godišnjicu dodavši da lokalna samouprava sprovodi mere aktivne politike zapošljavanja kroz nekoliko važnih projekata.

„Želim da se zahvalim Nacionalnoj službi na tome što je prepoznala naš rad i trud u pogledu mera aktivne politike zapošljavanja. Grad Sombor je donošenjem lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2023. godinu davao subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, kao i subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva. Nastavićemo da sarađujemo sa Službom kako bi obezbedili posao svima koji žele da rade i da imaju sopstvena primanja“, rekla je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica u svom obraćanju.

Događaju su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković sa saradnicima, predstavnici gradova i opština, predsednik i članovi Upravnog odbora NSZ, predstavnici Privredne komore, poslodavaca, sindikata, udruženja građana i medija. Prema rečima ministra Selakovića, pozitivne tendencije u smanjenju nezaposlenosti i kvalitetnijoj ponudi poslova rezultat su ozbiljno promišljene i vođene fiskalne i ekonomske politike države.

Od svog osnivanja 1921. godine do danas, Nacionalna služba za zapošljavanje se transformisala u jaku, sigurnu i stabilnu instituciju sa jasno definisanim ciljevima i kvalitetom usluga. Grad Sombor kao izuzetan partner, radi na tome da obezbedi što bolje uslove za zapošljavanje svih kategorija stanovništva kako bi se smanjio broj nezaposlenih i kako bi se doprinelo boljem životnom standardu građana.ĐŽ

Info: sombor.rs

Leave A Reply