Uskoro novi vozovi na prugama: „Srbijavoz“ zapošljava 40 radnika, objavljen oglas

Share

Elektromotorne kompozicije koje su uveliko na srpskim prugama, uskoro bi trebalo da dobiju pojačanje u vidu nove generacije „flirtova“ švajcarskog Štadlera.

U susret puštanju u saobraćaj novih putničkih kompozicija, „Srbijavoz“ je raspisao konkurse za zapošljavanje novih radnika, a među kojima se traže i mašinovođe i kondukteri.

Ove godine povećavamo našu flotu za 18 najmodernijih švajcarskih vozova. Zbog toga smo odlučili da raspišemo konkurs za preko 40 novih radnih mesta. Pozivamo posebno mlade, ali i one sa iskustvom, da se jave na konkurs„, istakao je na instagram nalogu v. d. generalnog direktora Srbijavoza Ivan Bulajić.

Kako se može videti u Konkursu, traži se po 20 mašinovođa i kondukera, a oglas je raspisan i za direktora centra interne revizije. Kada je reč o mašinovođama, kako se navodi, kandidati treba da imaju završenu srednju tehničku školu (obrazovni profil tehničar vuče), a oni koji budu odabrani bili bi angažovani ili kao mašinovođe sa iskustvom ili bi počeli kao pripravnici.

Što se tiče radnog mesta konduktera, potrebno je da kandidati imaju treći ili četvrti nivo kvalifikacije (obrazovni profili kondukter u železničkom saobraćaju, vozovođa ili saobraćajno – transportni tehničar).

Za mesto direktora centra za internu reviziju potreban je sedmi stepen stručne spreme (ekonomske nauke, organizacione nauke, pravne nauke, saobraćajno inženjerstvo).

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja oglasa, koji možete pronaći OVDE.

Kako je ranije najavljeno iz Srbijavoza, ubuduće će regio linije opsluživati flirtovi, koji su već desetak godina u saobraćaju, dok će Štadler kiss i novi flirtovi biti na intersiti i regio ekspres polascima. Prvi novi flirtovi, koji su unapređeni, pre svega, kada je reč o komforu putnika, u saobraćaju bi, prema ranijim najavama, trebalo da budu u aprilu ili maju naredne godine.

IZVOR Tanjug
foto Srbija voz screenshot

Leave A Reply