Otvoren put Sivac-Stapar

Share

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, obišao je novoizgrađeni put Sivac – Stapar i tako ga je i zvanično predao na korišćenje građanima. Ovaj lokalni put od regionalnog značaja, u dužini od gotovo 16 kilometara, od čega 9 na teritoriji opštine Кula i 6,7 na teritoriji Sombora, ima veliki značaj za ovaj okrug, s obzirom na to da će povezanost ovog dela Vojvodine novim saobraćajnicama biti korisna za sve vlasnike poljoprivrednih zemljišta u katastarskim opštinama kroz koje trasa prolazi.

Mirovića su pozdravili predsednik Opštine Кula, Damjan Miljanić, gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog okruga, Goran Nonković, predsednik Skupštine opštine Кula Velibor Milojičić, izvođač radova, predstavnik firme ,,Ekstra auto-transport“, Milutin Perunović, kao i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Miloš Maletić.

Po rečima predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, otvaranje ovog puta mnogo će značiti poljoprivrednicima koji ovde imaju svoje parcele, ali i svima kojima će koristiti ovaj put i tako skratiti svoja putovanja. On je pohvalio firmu ,,Ekstra auto transport“ koja je kvalitetno i u roku uradila ovaj posao, a zatim je lokalni put i zvanično proglasio otvorenim:

Mirović: ,,Završena je izgradnja novog lokalnog puta u Zapadnobačkom okrugu, od Stapara do Sivca. Okupili smo se tim povodom, da vidimo kako su vredni neimari iz firme ,,Ekstra auto transport“ realizovali ovaj posao. Radili smo fazno, u četiri deonice, i dužina novog, lokalnog puta je gotovo 16 kilometara, dok je vrednost radova bila oko 1,37 milijardi dinara, sa dva objekta, od kojih je jedan ovaj most na kome se nalazimo i ovo je put koji će puno značiti za somborsku i kulsku opštinu, a posebno za Apatin, jer će Apatinci dobiti direktan izlaz, kraći izlaz, na buduću brzu saobraćajnicu koja će od Sombora ići prema Кikindi, a radovi su počeli u somborskom ataru pre nekoliko meseci. Važna vest za vlasnike poljoprivrednih gazdinstava, za poljoprivrednike i paore koji ovde imaju svoje parcele, ali i za sve one koji će koristiti put iz Stapara, Sivca i drugih mesta, je da će skratiti svoja putovanja i u jednom i u drugom pravcu nekoliko kilometara, pa čak i do nekoliko desetina kilometara. Firma ,,Ekstra auto transport“ veoma je kvalitetno uradila ovaj posao i u roku i zadovoljan sam, a verujem da su zadovoljni i predstavnici opština. Danas predajemo lokalni put građanima i nadam se da će moći da uživaju u svim njegovim koristima u narednim godinama“.

Leave A Reply