Uručeni ugovorio sufinansiranju programa i projekata udruženjima građana koja rade na očuvanju kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija u 2024. godini

Share

 

Pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i turizma Uroš Buzadžić, zajedno sa pomoćnicom načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Mirelom Ivanković, uručio je danas ugovore o sufinansiranju programa i projekata udruženjima građana koja rade na očuvanju kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija u 2024. godini. Ugovore o sufinansiranju dobilo je 15 udruženja građana, a za tu namenu, Grad Sombor je iz budžeta izdvojio 5.000.000,00 dinara.

„Zadovoljstvo mi je što sam danas ovde sa vama. Ceo ovaj konkurs je deo neke šire tradicije grada, podrške kulturnim inicijativama, konkretno u ovom slučaju koja se zasniva na saradnji sa nevladinim sektorom i udruženjima građana, tako da Grad će vam uvek biti pouzdan partner i siguran sam da će se naša međusobna saradnja unaprediti i biti sve bolja i bolja. Svi smo mi ovde sa istim ciljem, a to je da radimo na očuvanju kulturnog nasleđa naše lokalne zajednice koja je zaista specifična, multikulturalna, multikonfesionalna i multietnička“, rekao je Uroš Buzadžić u svom obraćanju.

Osnovni cilj Javnog konkursa jeste da udruženja i njihovi članovi sami proizvedu autentične proizvode, organizuju sajmove, seminare, radionice kojima bi predstavili kulturno nasleđe svog kraja i tako sačuvali postojeće te podstakli razvoj novih običaja i tradicija.

Info i foto: www.sombor.rs

Leave A Reply