65. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije od 14. do 22. juna u Kuli

Share

Republički festival amaterskih pozorišta Srbije po 65. put biće održan u Kuli, pa će tako publika od 14. do 22. juna imati priliku da pogleda 8 najboljih amaterskih predstava u Srbiji. Ulaz na sve predstave je slobodan, uz obavezno preuzimanje besplatnih ulaznica. Ulaznice se mogu preuzeti od 12. juna, svakog radnog dana od 10 do 13 časova, kao i pre početka predstava ukoliko ostane slobodnih mesta.

Otvaranju Republičkog festivala prethodiće otvaranje izložbe u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli koje je zakazano za petak, 14. jun, od 19 časova. Nakon toga, od 19.30 časova, biće upriličena ceremonija otvaranja Festivala.

Prvi koji će se predstaviti kulskoj publici biće glumci Amaterskog pozorišta ,,Hranislav Dragutinović“, Doma kulture iz Prokuplja. Oni će u petak, 14. juna, od 20 časova, izvesti predstavu ,,Arizani“, po tekstu Ivana Ivanovića i u režiji Srđana Živkovića.

U subotu, 15. juna od 20 časova, glumci Kulturnog centra Bačka Palanka izvešće predstavu ,,Krađa, svađa, itd.“ po tekstu Miroljuba Nedovića i u režiji Nenada Erečkovića.

U nedelju, 16. juna od 20 časova, glumci Kulturnog centra Kisač izvešće predstavu ,,Smetovi“, po tekstu Vladimira Hurbana Vladimirova i u režiji Svetlane Gaškove. Predstava se izvodi na slovačkom jeziku.

U ponedeljak, 17. juna od 20 časova, biće izvedena predstava ,,Ne šetaj se gola“ Doma kulture u Kovačici, po tekstu Žorža Fejda i u režiji Aleksandera Baka. I ova predstava biće izvedena na slovačkom jeziku.

U utorak, 18. juna od 18 časova, biće održana promocija knjige pesama ,,Leluj“, pesnika, proznog pisca, književnog, pozorišnog i likovnog kritičara Davida Kecmana Dake.

U sredu, 19. juna od 20 časova, glumci Kulturnog centra Čačak izvešće predstavu ,,Slučaj porodice Zeko“, po tekstu Kolina Sera i u režiji Dušana Vukašinovića i Jovane Mišković.

U četvrtak, 20. juna, biće izvedene dve predstave. Od 17 časova biće izvedena predstava ,,Omer i Merima“ Doma kulture iz Prijepolja, po tekstu Stevana Pešića i Miroslava Belovića i u režiji Ivana Tomaševića. Nakon ove, od 20 časova biće izvedena predstava ,,Klopka za bespomoćnog čoveka“ Centra za kulturu ,,Dragan Kecman“ iz Kučeva, po tekstu Roberta Tome i u režiji Ivana Dragojlovića.

Poslednje takmičarske večeri, u petak, 21. juna od 20 časova, glumci Studija glume ,,Teatar 011“ iz Beograda izvešće predstavu ,,Let iznad kukavičjeg gnezda“ po tekstu Kena Kizija i u režiji Nataše Radonjić.

U subotu, 22. juna, nakon saopštenja rezultata, biće izvedena predstava u čast nagrađenih. Glumci Ustanove kulture ,,Vuk Karadžić“ iz Beograda izvešće predstavu ,,Ručni rad“, u režiji Milana Neškovića. Uloge u ovoj predstavi tumače naše poznate glumice Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić.

Info i foto: KC Kula

 

Leave A Reply