„ЦФК“ из Врбаса победник Меморијала „Марко Родић“

Share

Фудбалски клуб „Липар“ организовао је традиционални Меморијални турнир у фудбалу „Марко Родић“.

Непосредно пре такмичарског дела, представници Фудбалског клуба „Липар“ и Месне заједнице „Липар“ положили су венац на гроб човека по којем турнир и носи име. Службени део турнира почео је интонирањем химне Републике Србије и наступом дечије фолклорне секције Културно уметничког друштва „Липар“, а након тога 11 екипа које су се одазвале позиву домаћина истрчале су на терен. Немања Авдаловић, тренер млађих категорија Фудбалског клуба „Липар“, рекао је да турнир има веома велики значај за насељено место Липар, те да се нада да ће и наредних година бити велики одзив екипа као што је то ове године случај.

„На турниру је учествовало 11 екипа, у питању су играчи рођени 2010. године и млађи, с тим да свака екипа има право на једног бонус играча који је рођен 2009. године. Што се тиче организације, организатор је Фудбалски клуб „Липар“, уз велику подршку Месне заједнице Липар, Општине Кула и Компаније „Родић“, као и многобројних других приватних спонзора. Трудимо се да сваке године овај турнир буде на високом нивоу организације и драго нам је што се одазвао велики број екипа и надамо се да ће тај број постати традиција сваке године“, рекао је Авдаловић.

Секретар Фудбалског клуба „Липар“, Милан Ковач, истакао је да је овај турнир један мали знак пажње Марку Родићу, који је изузетно допринео да Фудбалски клуб „Липар“ живи и да буде на стабилним ногама. Такође, Ковач је рекао да им је драго што чују лепе коментаре гостију са стране те да је то подстрек да сваки наредни турнир буде још бољи и организованији:

„Првенствено захвалност дугујемо породици Родић и ово је само мали детаљ којим чувамо сећање на Марка Родића, човека који је свесрдно помагао наш клуб. Морам да напоменем да смо имали велику подршку Месне заједнице Липар и Општине Кула, а момци из нашег клуба су се потрудили и дали све од себе да све буде како треба. Екипе су одличне, дошле су из Суботице, Каравукова, Бајмока, Куле и многих других места и свима њима хвала што су дошли и тиме увеличали овај наш турнир“, поручио је Ковач.

Када је о оним најбољима реч, шампион овогодишњег издања меморијалног турнира „Марко Родић“ је екипа „ЦФК“ из Врбаса, другопласирана је екипа „Полета“ из Каравукова, треће место освојио је „Хајдук 1912“, док је „Липар“ четврти. Што се индивидуалних признања тиче, најбољи голман је Ристић из „Полета“, док је најбољи играч Анђић из победничке екипе „ЦФК“.

Извор-Војводина уживо

Leave A Reply