Избеглим лицима уручени уговори за куповину кућа

Share

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, данас је уприличио пријем за Душицу Поповић, в.д. помоћника комесара Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и Милоша Михајловића, начелника Одељења за примарни прихват, остваривање права повратника по реадмисији и повратника на територију АП КиМ и бивше републике СФРЈ, поводом потписивања и уручења Уговора за доделу средстава на основу Јавног позива који је расписао Комесаријат.

Јавним позивом за потребе побољшања услова становања повратника по основу споразума о реадмисији кроз доделу помоћи за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности, Град Сомбор је добио средства у износу од 3.510.000,00 динара, а додатно, средствима из сопственог буџета Град ће учествовати са 390.000,00 динара.

По завршетку потписивања и уручења уговора, представници Комесаријата и локалне самоуправе су обишли једну од породица која је на основу Јавног позива Комесаријата у претходном периоду, остварила право на добијање средстава за куповину куће.

Састанку са представницима Комесаријата, присуствовали су и чланица Градског већа за област социјалне заштите Јована Миљевић и Ђорђе Јањатовић, повереник Комесаријата за избеглице и миграције у Сомбору.

Извор-Град Сомбор

Leave A Reply