Uručeni ugovori o sufinansiranju projekata i programa po Javnom konkursu za realizaciju LAP-a Roma u 2024. godini.

Share

Predstavnici Grada Sombora uručili su  ugovore o sufinansiranju projekata i programa po Javnom konkursu za realizaciju LAP-a Roma u 2024. godini.

Tom prilikom, gradska većnica Jovana Miljević zahvalila se predstavnicima udruženja Roma koji su učestvovali na konkursu, te dodala da lokalna samouprava ima izvanrednu saradnju sa romskom zajednicom i da će kroz realizaciju ovih projekata saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

„Zadovoljstvo mi je što mogu da vas pozdravim u ime Grada Sombora i u svoje lično ime. Grad kontinuirano pruža podršku jednim transparentnim finansiranjem u okviru konkursa udruženjima, time dajući vetar u leđa da udruženja ostvaruju planirane aktivnosti i ciljeve. Mogu da kažem da Grad Sombor ima zaista dobru saradnju sa romskom zajednicom i siguran sam da će se saradnja nastaviti i u budućnosti. Cilj nam je što bolje pozicioniranje romske zajednice u društvu u kom svaki pojedinac ima jednaku šansu da se razvija i napreduje. Hvala vam na učešću i puno sreće u daljem radu“, rekla je  Miljević.

Za potrebe Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju LAP-a Roma u 2024. godini, Grad Sombor je iz budžeta izdvojio 2,5 miliona dinara, a izdvojenim sredstvima će biti finansirani projekti šest udruženja Roma sa teritorije Grada.

Grad Sombor

Leave A Reply