Nikola Popović prvi doplivao do Časnog krsta

Share

U čast proslave velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, na Gradskom kupalištu „Štrand“ danas je održano plivanje za Časni krst u organizaciji Zavičajnog udruženja Srba „Кorijeni“. Učestvovalo je 56 plivača, a simboličnih 33 metra prvi je preplivao osamnaestogodišnji Nikola Popović koji učestvuje po prvi put.

„Želeo sam da ispunim želju svoje majke i da doplivam do Časnog krsta što sam i uspeo. Bilo je hladno naravno, ali to nisam osetio dok sam bio u vodi, a sam osećaj je odličan“, rekao je Nikola.

Кao i prethodnih godina, podršku plivačima su pružili gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Кosanović, član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić i brojni sugrađani koji su se ove godine pojavili u izuzetno velikom broju.

Tradicionalna manifestacija je održana uz podršku Grada Sombora i Sportskog saveza grada Sombora, kao i nadležnih institucija, udruženja i medija.

Info: sombor.rs

Leave A Reply