Nova igrališta za najmlađe sugrađane

Share

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić, obišli su nova dečija igrališta u Bezdanu i kod prodavnice „Aman“ na Selenči u Somboru. Igralište kod Amana obuhvata šest povezanih trambolina na kojima najmlađi sugrađani mogu da se igraju i druže sa drugarima. Predstavlja dodatak postojećem igralištu na ovoj lokaciji koja okuplja veliki broj mališana iz ovog dela grada, a tokom obilaska igrališta, gradonačelnik je izjavio da će se u narednom periodu raditi na ozelenjavanju ovog prostora, kao i na proširenju sadržaja za decu.

„Zajedno sa svojim saradnicima i sa predstavnicima mesnih zajednica „Nova Selenča“ i „Bezdan“, obišao sam nova dečija igrališta kod Amana, gde je pored urbanog mobilijara, postavljena i nova trambolina za naše najmlađe sugrađane, kao i rasveta kako bi ova igrališta bila bezbednija i kako bismo ih svi zajedno sačuvali. Sagledali smo mogućnost da na jesen ovaj prostor još više ozelenimo i da dodamo još neke nove sprave i sadržaje na ovom prelepom prostoru“ izjavio je gradonačelnik Ratković.

Kada je reč o novom dečijem igralištu u Bezdanu, postavljeno je sedam sprava za igranje najmlađih, kao što su ljuljaške, tobogan, klackalica, njihalica… na kojima će moći da provode svoje slobodno vreme, a pored toga, postavljene su klupe i kante za smeće kako bi prostor oko igrališta bio uredan i čist.

„Na inicijativu roditelja i Saveta mesne zajednice „Bezdan“, odlučili smo se da ovde postavimo još jedno dečije igralište, a do kraja godine nas očekuje kako dopuna mobilijara u Gakovu, Nenadiću i Šumadijskoj ulici, tako i postavljanje još novih dečijih igrališta u samom gradu“, dodao je gradonačelnik Ratković.

Lokalna samouprava će i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u urbani mobilijar kako bi najmlađi sugrađani mogli da provode svoje vreme što više u prirodi, igrajući se na spravama i družeći sa svojim vršnjacima.

Izvođač radova je JKP „Zelenilo“ Sombor a igrališta su finansirana iz budžeta Grada Sombora.

Info i foto: sombor.rs

Leave A Reply