Gradonačelnik obišao radove na izgradnji servisne saobraćajnice

Share

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković,, u prisustvu zamenika gradonačelnika Milana Stakića, načelnice Gradske uprave Jelene Velebit, gradskog većnika Đorđa Zorića, pomoćnika gradonačelnika Uroša Buzadžića, te predstavnika Mesne zajednice „Nova Selenča“, izvođača radova „Vojput“ d.o.o. Subotica, nadzornog organa JKP „Prostor“ Sombor i direktora Osnovne škole „Dositej Obradović“ Vladimira Karanovića, obišao je  radove na izgradnji buduće servisne saobraćajnice za korisnike navedene škole.

Tom prilikom, gradonačelnik Ratković je izjavio da će izgradnjom servisne saobraćajnice roditelji bezbednije dovoziti đake u školu, te dodao da će se servisna saobraćajnica graditi i kod vrtića u Sportskoj ulici u Somboru.

„Danas su započeli radovi na izgradnji servisne saobraćajnice kod OŠ „Dositej Obradović“. Uvideli smo ispred Saveta za bezbednost saobraćaja da Ulica Slaviše Vajnera Čiče ispred škole u ranim jutarnjim i popodnevnim časovima ima velike gužve i tada smo se odlučili da zajedno sa JKP „Prostor“ Sombor, krenemo u realizaciju ovog projekta izgradnje servisne saobraćajnice. Pored ove lokacije, očekuju nas i radovi na izgradnji još jedne servisne saobraćajnice kod vrtića u Sportskoj ulici, s obzirom da se završavaju radovi na dogradnji vrtića i da će biti povećan broj i automobila i roditelja i dece“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Servisna saobraćajnica koja će biti širine 6,5 metara i obuhvataće dve saobraćajne trake, od koji je jedna zaustavna, omogućiće roditeljima koji dovoze svoju decu do škole da to obave na znatno bezbedniji i lakši način, a takođe, u sklopu ovih radova izgradiće se i trotoar.

Foto i info: sombor.rs

Leave A Reply