4. KASAČKI DAN

Share

Tokom proteklog vikenda, Gradski hipodrom u Somboru ugostio je preko dvehiljade ljubitelja konjičkog sporta povodom 4. kasačkog dana. Događaj su, ispred lokalne samouprave, ispratili gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković i članovi Gradskog veća Igor Ćupurdija i Sanja Pajić.

KK „Vojvođanin“ Sombor je pripala čast da bude domaćin ovog konjičkog takmičenja na kom je održana trka u čast jedne od najpoznatijih porodica odgajivača rasnih grla sa velikim brojem trofeja na domaćim i međunarodnim trkama, „Memorijal porodice Preradović“, u trci za prvenstvo Srbije za grla od tri godine . Ovu trku obeležila je pobeda Pribić Vladimira i njegovog grla „Brenno Laumar, iz štale „Dream Catcher”.

U najvažnijoj kasačkoj trci u Srbiji, 97. Srpskom kasačkom derbiju, gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, je zajedno sa gradonačelnikom Grada Kikinde, Nikolom Lukačem, uručio nagradu pobedniku Borisu Kečenoviću i njegovom grlu „Sinatra A.T.“ porodice Jozić. Na somborskom hipodromu kasala se i jedna od najprepoznatljivijih kasačkih trka u regiji, 60. „Pehar Somborskih novina“, za sva grla od tri godine. Pobednički trofej je osvojio Vladimir Pribić i njegovo grlo „Flash dei Greppi“ iz štale „Dream Catcher“. Znamenitost ove trke sadržana je u njenom osnivaču, prvom uredniku Somborskih novina i čuvenom Somborcu, Milenku Beljanskom – Pipcu.

Kao što se i očekivalo, na jednom od najvećih događaja sezone konjičkog sporta u Srbiji, 97. Srpskom kasačkom derbiju, prisustvovao je najbolji košarakaš sveta i veliki zaljubljenik u konje, Nikola Jokić.

Info i foto: sombor.rs

Leave A Reply