Biciklistička avantura kroz Vojvodinu „Centar bez automobila – kroz Sirmijum na biciklu“

Share

U organizaciji Udruženja građana „Biciklistička inicijativa Sremska Mitrovica“ i uz podršku Turističke organizacije grada Sremska Mitrovica, pripremljena je zanimljiva manifestacija pod nazivom „Centar bez automobila – kroz Sirmijum na biciklu“. Ovaj događaj održaće se u nedelju, 6. oktobra 2024. godine, od 10:00 do 13:00 sati, s ciljem promocije biciklističkog turizma i održivih načina transporta.

Evo rasporeda aktivnosti:

  • 10:00h – Okupljanje učesnika na Trgu Ćire Milekića
  • 10:30h – Prezentacija mobilnog poligona
  • 11:00h – Poligon za decu uzrasta od 7 do 15 godina, koji će se održati na parkingu kod hotela Sirmijum
  • 11:30h – Trka za najmlađe na ulici Vuka Karadžića
  • 12:00h – „Spora trka“ u istoj ulici
  • 12:30h – Vožnja „Arheobajk“ rutom

Osim takmičenja, posetioci će imati priliku da uživaju u izložbi neobičnih vozila na pedale, kao i u izložbi dečijih likovnih radova na temu biciklizma.

Ova manifestacija ima za cilj da podstakne svest o ekološkim pitanjima i promoviše zdrav način života kroz biciklizam. Biciklizam ne samo da doprinosi smanjenju zagađenja, već i poboljšava fizičku kondiciju i mentalno zdravlje.

foto: pixabay/ nsx2001

Biciklistički turizam postaje sve popularniji kao održiva forma putovanja koja kombinuje uživanje u prirodi, aktivnost i istraživanje novih destinacija. Ovaj oblik turizma omogućava posetiocima da se upuste u autentična iskustva, dožive lokalnu kulturu i uživaju u prelepim pejzažima, dok istovremeno doprinose smanjenju zagađenja i očuvanju životne sredine.

U celini, biciklistički turizam nudi jedinstven način da se istražuju nova mesta, istovremeno doprinosi zdravlju pojedinca i očuvanju planete. Idealna je opcija za sve koji žele aktivno putovati i uživati u prirodi.

 

Leave A Reply