Basta uručio uverenja o završenom stručnom osposobljavanju sportskih stručnjaka u AP Vojvodini

Share

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je danas sportskim stručnjacima iz AP Vojvodine uverenja o završenom stručnom osposobljavanju u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta.

Ove godine je kroz program stručnog osposobljavanja prošlo dve stotine polaznika iz 12 sportskih grana i oblasti sportske rekreacije, koji su stekli zvanje sportsko-operativnog trenera, sportskog učitelja, organizatora bezbednosti u sportu i sportskog menadžera.

Basta je ovom prilikom istakao da je usavršavanje sportskih radnika značajan program za podizanje kvaliteta rada u sportu i unapređenje celokupnog sporta u AP Vojvodini.

„Pokrajinska vlada je, preko programa Sportskog saveza Vojvodine, u ovom ciklusu finansirala obuku dve stotine sportskih stručnjaka. I u nerednom periodu ćemo nastaviti da podržavamo ovakve programe i da zajednički radimo na unapređenju sporta u AP Vojvodini“, rekao je Basta.

Resorni sekretar je izrazio uverenje će sportski stručnjaci zvanja koja su stekli na najbolji način upotrebiti u radu sa našim mladim i vrhunskim sportistima.

Direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić rekao je da je kroz program stručnog osposobljavanja, od pokretanja do danas, prošlo preko 12.000 sportskih stručnjaka.

Župić je zahavalio Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Sportskom savezu Vojvodine na partnerstvu i poverenju u realizaciji zajedničkih projekata koji doprinose razvoju sporta u AP Vojvodini.

On je dodao da je plan da se naredne godine osposobi više od stotinu operativnih trenera u svim sportskim granama.

Župić je još naveo da je Zavod uradio testitanje 150 dece iz Gračanice, i ovom prilikom je uručio zahvalnicu direktoru Sporta i omladine Dušanu Cvejiću.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Sportskog saveza Vojvodine, pokrajinskih gradskih saveza i sportskih organizacija.

Leave A Reply