Završena izgradnja servisne saobraćajnice za korisnike Osnovne škole „Dositej Obradović“

Share

Izgradnja servisne saobraćajnice za korisnike Osnovne škole „Dositej Obradović“ Sombor je završena, a tim povodom, završene radove obišao je gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, zajedno sa gradskim većnikom Đorđem Zorićem, predstavnicima izvođača radova „Vojput“ d.o.o. Subotica, nadzornog organa JKP „Prostor“ Sombor, Mesne zajednice „Nova Selenča“ i direktorom navedene škole Vladimirom Karanovićem.

Servisna saobraćajnica je 65 metara dužine i 6,5 metara širine, obuhvata dve saobraćajne trake, od kojih je jedna zaustavna i trotoar za lakši pristup dece školi.

Tokom obilaska završenih radova, gradonačelnik Ratković je izjavio da će se s novom saobraćajnicom smanjiti gužve ispred škole, ali i povećati bezbednost kako dece, tako i samih učesnika u saobraćaju.

„Završeni su radovi na izgradnji servisne saobraćajnice. Ono što je bitno je da ćemo izgradnjom ove saobraćajnice rešiti jedan veiki problem, a to su gužve koje su bile ispred same škole. Ono što je još bitnije je da će roditelji moći bezbedno da dovezu svoju decu do škole. Pored same saobraćajnice, izgrađen je i jedan deo za zaustavljanje vozila kako bi roditelji bezbedno mogli da ostave decu, a izgrađen je i deo trotoara uz samu saobraćajnicu. To nisu jedini radovi koji se trenutno izvode u gradu Somboru. Očekujemo da do početka nove školske godine bude izgrađena još jedna ovakva servisna saobraćajnica kod vrtića u Sportskoj ulici, kako bi se povećala bezbednost dece i drugih učesnika u saobraćaju“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“, Vladimir Karanović, naglasio je izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom uz pomoć koje svake godine urade nešto novo što u značajnoj meri doprinosi lakšem i boljem radu škole, zaposlenih i đaka koji pohađaju nastavu.

„Ovo je od krucijalnog značaja za bezbednost učenika i za lakši pristup roditelja koji decu dovoze automobilom, tako da mislim da ćemo s ovim uveliko pomoći da pristup bude što bezbedniji za učenike i što lakši za roditelje. Preostalo je da se završi ograda, koju će u narednim danima JKP „Zelenilo“ postaviti, tako da će do početka nove školske godine sve biti završeno. Savet roditelja je izrazio želju za ovakvom servisnom saobraćajnicom i zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa lokalnom samoupravom i predstavnicima Grada, želja roditelja je ostvarena“, rekao je Karanović.

Info i foto: sombor.rs

Leave A Reply